Mensen van de Weg

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kleine Uil in de herfst: Allerheiligen

Verhalen horen echt bij het knusse herfstseizoen. Vertel je kind(eren) de verhalen van Allerzielen, Allerheiligen en Sint Maarten met een filmpje van ‘Kleine Uil wordt wijs’! De filmpjes zijn speciaal gemaakt om kinderen op een vrolijke manier te leren waar de feesten en gedenkdagen vandaan komen. In het poppenspel horen Joes en Mara de verhalen van Kleine Uil. Want die woont in de kerktoren en hoort daar veel verhalen uit het Boek van zijn moeder. 

Hier de links naar de filmpjes voor deze herfst:

NIEUW! Aflevering 43 ALLERHEILIGEN. Mara wil samen met Joes naar het feest van Allerheiligen, met een lange jurk aan en een gouden hoed op. Want dat dragen heiligen, weet Mara. Het plan loopt een beetje anders. Ze horen van Kleine Uil een evangelieverhaal waarin de heilige Maria, pas in verwachting van Jezus, gaat logeren bij haar tante Elisabet die ook haar eerste kind verwacht. Wat zijn ze blij met de baby’s die ze mogen krijgen! Maria zingt een lied over Gods voorkeur voor eenvoudige mensen. Allerheiligen is op 1 november.

 

Aflevering 13 ALLERZIELEN. Joes en Kleine Uil ontfermen zich over een dood vogeltje. Joes kan maar moeilijk begrijpen waarom het niet meer leeft. Ze zoeken een mooi plekje voor de vogel. In het filmpje zit het evangelieverhaal van Jezus die hoort dat zijn goede vriend Lazarus is overleden. Na een lange voetreis komt Jezus bij het huis van Lazarus aan. Hij is al begraven. Zijn zussen Martha en Maria zijn erg verdrietig. Waarom is Jezus pas zo laat gekomen? Maar is het te laat? Allerzielen is op 2 november.

 

Aflevering 4 SINT MAARTEN Joes en Mara zien op 11 november buiten kinderen lopen met een lichtje. Ze zingen iets en halen snoep op. Waar komt dat toch vandaan? Dan horen ze van Kleine Uil het verhaal van de Romeinse soldaat Martinus die in het geheim Christus bewondert en zo vrijgevig en barmhartig wordt, dat hij zijn royale mantel doormidden snijdt en deelt met een verkleumde bedelaar. Sint Maarten is op 11 november.

 

Artikelen in dit thema Mensen van de Weg

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook