Mensen van de Weg

Kijken en spelen

Hier vind je inspirerende voorbeelden van hoe je kunt kijken en spelen passend bij het thema,
het seizoen en de feesten in deze tijd.

Kijktafel Herfst - Mensen van de weg

Als mensen van de weg zijn jullie deze tijd van het jaar onderweg door een herfstachtig landschap. Ellie maakte er een kijktafel van die je naar hartelust aan kunt vullen met gebeurtenissen uit de komende tijd.

image4

Wat zie je?
• In een ondiepe rechthoekige bak loopt een van kleine steentjes of zand gemaakte weg door een herfstlandschap; het hersftlandschap is gemaakt van bladeren. (Voeg naar eigen inzicht herfstvruchtjes toe, zoals eikels, kastanjes en beukenootjes.)

• In de hoek staan ‘boompjes'. Ze zijn gemaakt van geplukt onkruid en een rietpluim die in piepkleine vaasjes zijn gezet.

• Aan de rechterkant is een poppetje op weg. Hij is letterlijk een Mens van de weg, iemand in het voetspoor van Jezus zijn levensweg gaat. In de linkeronderhoek staat nog een poppetje; ook zij is net begonnen aan haar levensweg in het spoor van Jezus.

• Rechtsonder staat een lichtje. Het licht wie onderweg is bij op de weg.

image1  image2

• Op de voorgrond is een plaatje van Jezus als de Goede Herder in de weg opgenomen. Dit verwijst naar Jezus' uitspraak: 'Ik ben de weg, de waarheid en het leven.'

• De regenboog symboliseert ons ‘doel’, we zijn op weg naar het Licht. De Lieveheersbeestjes aan weerszijden van regenboog maken het meer christelijk, want dan is het het Licht van God. De regenboog is natuurlijk ook nog het symbool van Gods verbond met de mensen. God gaat met ons mee.

 image3

De hersfttijd door
Laat de kijktafel deze komende weken mee gaan door de tijd. Voeg na een mooie herfstwandeling wat extra vondsten uit het bos toe.
• Zet op Allerzielen een fotootje van degene die je wilt gedenken bij het lichtje. 
• Denk op 7 november eens aan de weg die Willibrord gegaan is (lees er meer over in de andere onderdelen bij dit thema), en maak een kleine versie van de raamhanger om in de kijktafel te zetten.
• Sint Maarten vieren we op 11 november. Voeg een plaatje toe, of een klein lantaarntje, of zelfs een snoepje van het Sint Maartenzingen.

Zo wordt je kijktafel een mooi beeld hoe je als Mens van de weg in deze tijd van het jaar in Jezus' voetsporen gaat.

Ellie Keller

 

Artikelen in dit thema Mensen van de Weg

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook