Richt je radar

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Kinder- en prentenboeken over je radar gebruiken

Zien met je ogen dicht
cover zien met je ogen dichtPapa loopt met zijn dochter (ik-figuur) op straat en maakt haar duidelijk dat er meer is dan je denkt. Sommige dingen kun je niet zien, maar soms wel met je ogen dicht. Papa tilt een stoeptegel op. Daaronder zitten honderden mieren. 'Er is altijd meer dan je denkt,' zegt papa. Dat voel ik, als ik opa's lege stoel aai. Of als ik mijn oor op papa's borst leg. Met je ogen dicht kan je soms zoveel meer zien.

Een aardbeizacht verhaal over iemand missen en een likje troost.

Prentenboek met kunstzinnige illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

zienmetjeogendicht

 

 

 

 

 

 

 

Mirja Praagman & Leopold van de Ven, Zien met je ogen dicht

 

Ssst, luister
cover ssst luister

Een kleine spitsmuis heeft belangrijk nieuws, maar iedereen maakt zoveel geluid dat niemand hem hoort.

Te veel lawaai, te weinig rust.
Wie heeft de oplossing? Wat kunnen we doen?
Een, twee, drie... ssst!
Luister gewoon naar de spitsmuis.

Prentenboek met illustraties in waterverf. Vanaf ca. 5 jaar.

Tony Ross (illustrator), Jeanne Willis (auteur), Ssst, luister

ssst luister

Voelen
cover voelenHoe gebruik je je huid om te voelen, wat kun je voelen en hoe kunnen dieren voelen? 
Het boek Voelen vertelt waarmee we voelen, hoe we kunnen voelen, wat we voelen, hoe onze zintuigen ons kunnen helpen en hoe we zorg kunnen dragen voor onze zintuigen.

Met opdracht en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 7,5 jaar; ook voor moeizame lezers.

Mary MacKill, Voelen 

 

 

 

 

Hoor je mij? Als je moet leven in twee werelden

cover hoor je mijSterre vindt het spannend om naar de brugklas te gaan. Ze is doof, maar wil absoluut geen tolk mee naar school. Wat ze wel wil? Vooral niet opvallen! Het begint goed, maar al snel merkt ze dat ze dingen mist: grapjes, informatie van de docenten. En dan heeft ze ook nog het idee dat iedereen over haar praat. Wanneer ze met haar dove vrienden is, gaat alles zó veel makkelijker... Waar hoort ze thuis?

Freek zit in de jaren ’50 op een internaat voor dove kinderen. Daar moet hij eindeloze spraaktrainingen volgen. Zijn ouders schamen zich voor hun doofheid, en verbieden Freek om gebarentaal te gebruiken als anderen het kunnen zien. Na de zoveelste aanvaring met een lerares wordt het hem te veel. Hij loopt weg.

hoor je mijOp een bijzondere manier vervlechten Caja Cazemier en Martine Letterie de verhalen van twee dove tieners – een in het heden en een in het verleden – die allebei hun plek zoeken in de wereld.

Mooi verhaal over doof zijn, verteld vanuit twee perspectieven. Voor lezers vanaf 10 jaar.

Caja Cazemier & Marine Letterie, Hoor je mij?

(Overgenomen van kinderboeken.nl)

Boreas en de vier windstreken

cover boreas en de vier windstrekenBoreas en zijn ouders hebben met hun zeilboot 'de Argo' Amerika bereikt. Boreas kan niet wachten om het land te ontdekken! Enthousiast stort hij zich in de drukte van New York en gaat hij op spokenjacht op Key West. Daarna zeilen ze door naar Cuba en de Kaaimaneilanden en reizen ze via het Panamakanaal naar Californie en Hawaii. Onderweg krijgen ze te maken met haaien, beren en bloeddorstige grafrovers. Gelukkig is Boreas inmiddels wel wat gewend. Maar als blijkt dat er een orkaan recht op 'de Argo' afkomt tijdens hun tocht over de Stille Oceaan, wordt de situatie opeens wel héél gevaarlijk. De radar en de radio begeven het, en zelfs hun kompas werkt niet meer. Hoe komen ze ooit weer aan land...?

Actie en avontuur op volle zee met het derde boek over Boreas, die met zijn ouders rond de wereld zeilt. Voor lezers vanaf tien jaar.

Mina Witteman, Boreas en de vier windstreken

(Overgenomen van kinderboeken.nl)

Artikelen in dit thema Richt je radar

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook