Water wonder
IJs uit de oven
Omelet Sibérienne
IJstaart! Uit… de oven? Zeker!
Omdat de cake en het super stevige schuim het ijs isoleren.
Maar hou het kort hè.
Hier verras je je gasten pas echt mee.
Nodig:
Cake
200 gram eieren
150 gram suiker
130 gram eiwit
20 gram suiker
40 gram bloem
150 gram amandelmeel
Kookschuim
250 gram eiwit
500 gram suiker
150 milliliter water
en 1 bakje(s) slagroomijs
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 210°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Cake:
Klop eieren, amandelmeel en suiker tot een egaal beslag.
Klop eiwit op en suiker toe. Klop tot schuimig en wit.
Voeg de twee beslagjes samen en meng goed door elkaar.
Spatel als laatste de bloem er door.
Spreid het beslag over de beklede bakplaat en bak in ongeveer 8 minuten gaar.
Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
Kookschuim:
Verwarm 450 gram suiker en 150 ml water tot 120°C.
Klop eiwit met 50 gram suiker stijf.
Schenk de siroop al kloppend langzaam bij het eiwit en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.
Samenstellen:
Leg plakjes cake op de bodem en leg daarop het ijs. Dat je vervolgens helemaal 'inpakt' met plakken cake.
Smeer het kookschuim om de taart.
Bak de omelet heel kort in de hete oven tot het eiwit licht gebruind is. Gebruik eventueel een crème brulee brander.
Het recept is afkomstig van website van 'Heel Holland Bakt'
Artikelen in dit thema Water wonder
- Water verandert de wereld
- Water wonder, versje
- Wonderlijk water
- Water: Ontdek, knutsel en experimenteer!
- Bijbelverhalen over water
- Winter waterwonder
- Gebedjes
- Prentenboeken over mist, regen, sneeuw en ijs
- Witte sneeuwvlokken
- Doopwater
- Drie liedjes: over de doop van Jezus, God als bron en Zuster water
- Film-tip: Frozen
- IJs uit de oven
- Een sprookje voor oudere kinderen