Spring op!
Popperdepop!
Springend eten, bestaat dat? Jazeker: popcorn! Of in goed Nederlands: gepofte mais. Leuk voor een lentefeestje: maak zelf popcorn. Er wordt in de pan flink gesprongen. Doe je er geen deksel op, dan zit je hele keuken onder. Extra leuk is een glazen deksel, dan zien je kinderen wat er gebeurt.
Nodig: een pan met deksel, pannenlappen, schaal, zout of poedersuiker. En het allerbelangrijkste: droge (suiker)mais.
Verhit de pan en giet een laagje olie op de bodem. Is de olie al heet genoeg? Test met enkele korrels of ze al willen dansen. Doe een handje mais in de hete pan met olie. Deksel erop.
Popperdepop, ze springen op! Ze hebben schik, ze worden dik!
Wil je dit vrolijke snackje hartig of zoet maken? Hartig: doe een snufje zout erbij en schud de popcorn om in de pan. Zoet: doe een lepeltje poedersuiker erbij en schud om. Echte lekkerbekjes schudden wat roomboter mee.
Hier is een smakelijk filmpje.
TIP: Ook quinoa, boekweit, spelt en amaranth kun je poffen. Maar geen springt zo mooi als mais.
Marjet de Jong
Artikelen in dit thema Spring op!
- Kijktafels voor de Paastijd en lente
- Spring op! versje
- Huilen en lachen op een dag!
- Prentenboeken waar je vrolijk van wordt
- Zes manieren om op te springen
- Gebedjes
- Paasvreugde voorbij het Halleluja
- Bijbelverhalen over springen, dansen en huppelen
- Popperdepop!
- Sprengen-wandeling
- De kersenboom staat weer in bloei
- Liedjes om bij op te springen en te dansen
- God in ons en Psalm 18
- Op een tegeltje samengevat